Arbëri

Qeveria përdori arsyetim të rremë kur s’e përkrahu Projektligjin kundër COVID-19

Qeveria përdori arsyetim të rremë kur s’e përkrahu Projektligjin kundër COVID-19

Zëvendëskryeministri Driton Selmanaj ka përmendur të enjten opinione ligjore e deklarata të disa ministrive, kur ka arsyetuar para kabinetit qeveritar nevojën për të mos e mbështetur nismën ligjore të kryeparlamentares Vjosa Osmani për masat kundër pandemisë COVID-19. Por pikërisht deklaratat dhe opinionet që u është referuar numri dy i Qeverisë kanë qenë pro Projektligjit të sponsorizuar nga Osmani.

KOHA i ka siguruar kopjet e këtyre dokumenteve, nëpërmjet të cilave është konstatuar se masat kufizuese që parasheh Projektligji për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19 në territorin e Republikës së Kosovës ishin në harmoni me konventa relevante ndërkombëtare.