Arbëri

Dogana dhe ATK-ja grumbulluan 80 milionë euro më pak se vitin e kaluar

Foto: Koha / ilustrim
Foto: Koha
 

Ulja e importit dhe rënia e konsumit për shkak të pandemisë COVID-19 ka ndikuar që të hyrat doganore të pësojnë rënie në gjashtëmujorin e parë të këtij viti.

Sipas të dhënave të Doganës së Kosovës, që nga fillimi i vitit ky institucion ka grumbulluar 493 milionë euro. Por, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, këto të hyra janë 58 milionë euro më pak. Gjatë periudhës janar-qershor të vitit të kaluar të hyrat e Doganës ishin 551 milionë euro, shkruan KOHA.