Arbëri

Më 1 korrik fillon faza e dytë e uljes së tarifave roaming në vendet e Ballkanit Perëndimor

Më 1 korrik fillon faza e dytë e uljes së tarifave roaming në vendet e Ballkanit Perëndimor

Më datë 1 korrik do të hyjë në fuqi faza e dytë e uljes së tarifave roaming në vendet e Ballkanit Perëndimor. Lajmi është bërë i ditur nga Autoriteti i Komunikimeve Elektronike e Postare (AKEP) në Shqipëri. Kjo fazë e uljes së tarifave roaming do të zgjasë një vit, ndërsa, duke filluar nga 1 korriku i vitit 2021, të gjitha tarifat shtesë do të hiqen dhe përdoruesit e telefonisë do të paguajnë edhe në roaming tarifa të njëjta me ato kombëtare.

Faza e dytë që fillon pas të mërkurës parashikon uljen e tarifës së thirrjeve hyrëse në nivelin 3 centë për minutë, nga afërsisht 5 centë, që është kufiri tavan aktualisht. Çmimet tavan për shërbimet e tjera do të qëndrojnë të pandryshuara, me përjashtim të korrektimeve të vogla për efekt të kursit të këmbimit. Tarifa maksimale për thirrjet dalëse në roaming, përfshirë TVSH-në, do të jetë 23 centë për minutë, për mesazhet e shkruara rreth 7 centë për njësi, ndërsa për internetin 21 centë për megabyte. Mesazhet e shkruara hyrëse do të vazhdojnë të jenë falas.