Arbëri

53 milionë euro për sektorin e bujqësisë

Foto: ZKM
 

53 milionë euro janë ndarë nga Qeveria e Kosovës, kur është nënshkruar Programi për Zhvillim Rural dhe ai i Pagesave Direkte për sektorin e bujqësisë.

Teksa e ka nënshkruar programin ministri i Bujqësisë, Besian Mustafa, tha se me një buxhet ekzistues gjithsej 53 milionë euro, këto dy programe do të ofrojnë një injektim financiar mëse të nevojshëm për likuiditetin dhe zhvillimin e fermerëve dhe agro-përpunuesve, veçanërisht gjatë këtij viti mjaft sfidues për bujqësinë si pasojë e pandemisë me COVID-19.