Arbëri

Dekori 300 milionë eurosh i Qeverisë Hoti

Dekori 300 milionë eurosh i Qeverisë Hoti
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Është vënë si dekor çereku i shumës prej 1.2 miliard eurosh që Qeveria e kryeministrit Avdullah Hoti ka thënë se do ta mobilizojë për rimëkëmbje ekonomike, si përgjigje kundrejt pasojave që ka lënë pandemia COVID-19. Kjo shumë është deklaruar si “kredi ndërkombëtare”.

Mbështetur në Programin e Qeverisë, mobilizimi i shumës së përgjithshme do të sigurohet edhe nga 300 milionë euro kredi ndërkombëtare për financim të projekteve kapitale të ndërmarrjeve publike, komunave dhe të nivelit qendror. Por, nuk është shpjeguar se si e nga kush do të sigurohet ajo, shkruan KOHA.