Arbëri

Një portal serb për krimet serbe

Një portal serb për krimet serbe

Në Serbi është themeluar një portal, që për qëllim ka të informojë dhe të edukojë të gjithë të interesuarit për varrezat masive, istikamet e torturat, për vrasjet e dëbimet, për mobilizimet e dhunshme e krimet e njësiteve paraushtarake serbe në luftërat në ish-Jugosllavi dhe për cenimin e të drejtave njerëzore në Luginë të Preshevës.

Sajti i quajtur “ratusrbiji.rs” (lufta në Serbi), vjen në dy gjuhë, anglisht e serbisht dhe me shumë fotografi të krimeve, dokumente e gjithçka tjetër që fakton krimet e Serbisë në luftërat e ndodhura gjatë viteve ’90.