Arbëri

BB-ja: 70 për qind të kosovarëve kriza i gjeti pa punë

BB-ja: 70 për qind të kosovarëve kriza i gjeti pa punë
Foto: Ilustrim

Dhjetëra punëtorë krahu janë parë të martën në Prishtinë në pritje të gjetjes së një pune. Largimi i masave kufizuese të lëvizjes nga ana e Qeverisë në detyrë i ka kthyer ata në vendet e “rezervuara” për ta, kryesisht skaj rrugëve. Prisnin që dikush t’i ftonte për punë, dhe shpresonin se, nëse veç janë me fat, me ato pak para të përmbushin disa nevoja ditore familjare.

Ata kanë hezituar të flasin me emër, me arsyetimin se ankesat e tyre nuk po kanë efekt dhe se institucionet nuk po u dalin në ndihmë. Gjatë bisedës me ekipin e “Kohës” kanë thënë se ka disa ditë që po dalin, por janë të rralla ofertat për punë. Kanë përmendur edhe pandeminë si shkaktar të rënies së kërkesave për shërbimet e tyre.