Arbëri

Importuesit e mallrave nga Shqipëria në protestë, refuzojnë të paguajnë 22.5 euro për dezinfektim të kamionëve

Importuesit e mallrave nga Shqipëria në protestë, refuzojnë të paguajnë 22.5 euro për dezinfektim të kamionëve

Importuesit e mallrave nga Shqipëria kanë paralajmëruar protestë për sot në orën 12:00, në pikën kufitare të Vërmicës, pasi po vlerësojnë se dezinfektimi i automjeteve që duhet t’iu nënshtrohen me rastin e hyrjes në Kosovë, është jo i domosdoshëm dhe i lartë. Sipas tyre, nëse kjo duhet të bëhet, atëherë koston duhet ta bartë Qeveria.

Në njoftim thuhet se dezinfektimi duhet të kryhet pas çdo hyrje në territorin e Kosovës.