Arbëri

Dy mijë fermerë në listën e zezë

Foto: Koha / ilustrim
 

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) në tre vjetët e fundit ka futur në listë të zezë 1 mijë e 955 fermerë.

Në këtë listë fermerët janë futur për shkak të parregullsive që kanë gjetur inspektorët e Ministrisë, apo mospërputhjes së deklarimeve të tyre në aplikimin për subvencione me gjendjen reale në terren. Në këto raste, sipas rregullave në fuqi, fermerët përjashtohen nga programet përfituese të Ministrisë për tre vjet, shkruan KOHA.