Arbëri

Kurti: Kriza ekonomike po duket e paevitueshme, ajo politike ishte e planifikuar

Foto: Qeveria e Kosovës
 

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, ka thënë se kriza ekonomike si pasojë e koronavirusit duket e paevitueshme. Krizën shëndetësore e ka quajtur të paparashikueshme e atë politike të panevojshme dhe paarsyeshme, por të planifikuar.

Gjatë një forumi virtual të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane për të diskutuar menaxhimin e Covid-19 nga ana e institucioneve të Kosovës, Kurti ka bërë një analogji mes krizës shëndetësore dhe asaj ekonomike. Sipas tij, Kosova ka qenë më e hendikepuar se vendet tjera për shkak se “kriza nuk është e dyfishtë, por e trefishtë”.