Arbëri

Krasniqi: Klasa politike harron pandeminë, iu kthye garës për pushtet

 

Qeveria e kryeministrit Albin Kurti është rrëzuar nga Kuvendi me mocionin e iniciuar nga LDK-ja, që ishte pjesë e koalicionit qeverisës. Kjo parti nuk pati treguar ndjeshmëri për dramën e përballjes së kosovarëve me pandeminë COVID-19, e cila në kohën e këtij zhvillimi politik kishte prekur 71 qytetarë dhe e kishte marrë jetën e parë, ndërsa tashmë është shumëfishuar numri i të infektuarve, e numri i të vdekurve e ka tejkaluar 10-shin.

Iniciativa nuk qe stopuar, pavarësisht thirrjes së qytetarëve që është shprehur nëpërmjet protestave nga ballkonet e shtëpive secilën natë, pavarësisht kërkesës së shoqërisë civile, e edhe apelit që e kanë bërë shumë shtete, përfshirë ato të QUINT-it, si dhe një demarshi të shteteve më me ndikim në Evropë – Gjermanisë dhe Francës, shkruan KOHA.