Arbëri

Kosovari detektiv në Kanada i flet në shqip komunitetit shqiptar gjatë pandemisë

 

Kosovari Fatbardh Maliqi, detektiv në Policinë e kryeqytetit Charlottetown në provincën e Prince Edward Island në Kanada, kishte planifikuar që në muajin prill të vizitojë Kosovën. Por, plani i tij u anulua shkaku i pandemisë Covid-19 dhe ai tash është në krye të detyrës në qytetin ku shkoi si refugjat në vitin 1999. E kërkesa që iu bë nga shefi i tij, që t’u drejtohej shqiptarëve në këtë provincë në gjuhën shqipe që të qëndrojnë në shtëpi, ishte befasi e mirë për të.

"Mesazhi është i dedikuar për popullin shqiptar në Kanada, mirëpo ishte befasi kur shefi i policisë më pyeti nëse mundem t’i jap mesazh popullit shqiptar në Kanada që të rrijë mbyllur”, ka thënë Maliqi.