Arbëri

Interpretimet kundërthënëse mes Thaçit e Kurtit mund të përfundojnë në Kushtetuese

 

Prioritet për kryeministrin në detyrë, Albin Kurti, do të jetë vazhdimi i menaxhimit të situatës me pandeminë e koronavirusit, para se t’i japë përgjigje letrave të presidentit për çështjen e mandatarit. Megjithatë, në Zyrën e kryeministrit të hënën kanë thënë se, në një periudhë jo të largët Kurti do t’i analizojë letrat e Thaçit dhe në cilësinë e kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje do t’i kthejë përgjigje, shkruan KOHA.

Presidenti dhe kryeministri në detyrë kanë shfaqur interpretime kundërthënëse për zgjidhjen që duhet t’i jepet vendit pas mocionit të suksesshëm ndaj Qeverisë Kurti. Kjo betejë, sipas juristëve, pritet të përfundojë në Gjykatën Kushtetuese.