Arbëri

Nga heqja e taksës, në Kosovë kanë hyrë 1.6 milionë euro mallra serbe

Foto: Koha / ilustrim
 

Mbi 1.7 milionë euro është vlera e importeve që kanë hyrë në Kosovë nga Serbia dhe Bosnja-Hercegovina nga 1 prilli, kur Qeveria në detyrë e Kosovës ka hequr tarifën 100 qind ndaj produkteve të këtyre dy vendeve.

Në mallrat serbe, autoritetet e Kosovës kanë zëvendësuar këtë masë me reciprocitet, derisa ndaj Bosnjës nuk është marrë masë shtesë.