Arbëri

Kontesti kushtetues

Kontesti kushtetues

Një kontest i ri kushtetues është prodhuar pas mocionit të mosbesimit kundër Qeverisë së drejtuar nga Albin Kurti, i votuar javën e shkuar.

Palët në kontest kanë interpretime konfrontuese mes vete, për zgjidhjen që duhet t’i japë fund krizës politike të krijuar: Lëvizja Vetëvendosje (LVV) që e drejton Qeverinë, e kundër së cilës u bë i gjithë spektri politik në Kuvend, insiston se pas mocionit vendi duhet të shkojë në zgjedhje të parakohshme, ndërkaq presidenti Hashim Thaçi, i cili shihet si shtytësi i rrëzimit të Qeverisë, hapur ka shprehur synimet për ndërtimin e një qeverie të re dhe procedurën për këtë veçse e ka nisur, shkruan KOHA.