Arbëri

Lajçaku hesht Kosovën

Lajçaku hesht Kosovën

Miroslav Lajçak ka heshtur Kosovën. Diplomati për të cilin në Prishtinë është ndarë spektri institucional e politik, është bërë përfaqësues i posaçëm i Bashkimit Evropian (BE) për dialogun Kosovë-Serbi dhe çështje të tjera rajonale të Ballkanit Perëndimor. Vendimin e ka marrë Këshilli i BE-së të premten, pas të cilit nuk ka pasur reagime nga zyrtarë institucionalë.

Lajçaku ka qenë zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme të Sllovakisë, njërit prej pesë vendeve anëtare të BE-së që nuk ia ka njohur pavarësinë Kosovës.