Arbëri

PDK: Kushtetuesja mbrojti rendin kushtetues nga “puçi qeveritar” i Kurtit

PDK: Kushtetuesja mbrojti rendin kushtetues nga “puçi qeveritar” i Kurtit
 

Partia Demokratike e Kosovës ka mirëpritur aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për ta shpallur kundërkushtetues vendimin e qeverisë Kurti për kufizimin e lirive dhe të drejtave themelore.

Sipas kësaj partie, “aktgjykimi i sotëm konfirmon ruajtjen e karakterit kushtetues dhe rendit demokratik të shtetit tonë ndaj çfarëdo përpjekjeje dashakeqëse të politikanëve, e fatkeqësisht në këtë rast të një qeverie, për ta marrë në dorë suprimimin e lirive e të drejtave të qytetarëve të Kosovës të cilat garantohen me kushtetutë dhe konventat ndërkombëtare për të drejtat dhe liritë e njerëzve që ka miratuar Kosova”.