Arbëri

MPJD-ja njofton për qindra kosovarë që do të kthehen prej shteteve tjera këto ditë

MPJD-ja njofton për qindra kosovarë që do të kthehen prej shteteve tjera këto ditë
 

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, njofton se qindra shtetas të Republikës së Kosovës janë kthyer tashmë në vendlindje, dhe qindra të tjerë do të kthehen gjatë ditëve në vijim, pasi në pamundësi për të lëvizur, ngecën nëpër aeroporte ndërkombëtare apo vendet ku ndodheshin për vizitë, punë, trajnime apo shkollim.

Sipas MPJD-së, e gjithë kjo ndodhi, pasi qeveritë e shumicës së shteteve evropiane të Evropës dhe më gjerë, përfshirë edhe Qeverinë e Republikës së Kosovës, ndaluan fluturimet ndërkombëtare, mbyllën kufijtë shtetëror dhe morën masa të tjera për parandalimin e shpërndarjes së virusit COVID-19 dhe mbrojtjen prej tij.