Arbëri

GLPS: Vendimi i Qeverisë për kufizim të lirisë së lëvizjes, nuk është antikushtetues

GLPS: Vendimi i Qeverisë për kufizim të lirisë së lëvizjes, nuk është antikushtetues
 

Grupi për Studime Ligjore dhe Politike (GLPS) ka bërë një analizë rreth vendimit të Qeverisë së Kosovës për të kufizuar lëvizjen e qytetarëve si masë për të penguar përhapjen e koronavirusit.

Në këtë Analizë, GLPS konkludon që ky vendim “nuk është kundërkushtetues”, dhe rrjedhmisht “i përmbush kriteret e lejueshmërisë së kufizimit të lirisë së lëvizjes të përcaktuara në rastet Tommaso v. Italy, Tourancheau and July v. France, Başkaya and Okçuoğlu v. Turkey, etj, të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut”.