Arbëri

AAK kundër vendimit të Qeverisë për lëvizjen e lirë, thotë se “Kosova s’është nën diktaturë”

AAK kundër vendimit të Qeverisë për lëvizjen e lirë, thotë se “Kosova s’është nën diktaturë”
 

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, vendimin e Qeverisë për të ndaluar lirinë e lëvizjes, e ka quajtur “shkelje të rëndë e frymës së Kushtetutës dhe sistemit të balancimit dhe kontrollit”.

“Edhe në kohë krizash gjëja më e çmueshme e shtetit është demokracia dhe Kushtetuta. Çdo tendencë si kjo e sotshmja që krizat të shfrytëzohen për vendime të njëanshme për të vendosur kontroll, është veprim për diktaturë. Kosova nuk është shtet i diktaturës por i frymës së demokracisë”, ka thënë AAK-ja në reagimin e saj.