Arbëri

Kryeinspektori i Tregtisë: Do të ketë ndëshkime të ashpra nëse rriten çmimet

Foto: MEPTINIS
 

Kryeinspektori i Ministrisë së Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, Lulzim Syla, ka thënë se do të ketë ndëshkime të ashpra për bizneset nëse konstatohet se ato kanë ngritur çmimet, pas situatës së fundit të shkaktuar nga koronavirusi.

Përmes një njoftimi të MEPTINIS-it, Syla ka thënë se pas shumë ankesave nga konsumatorët Inspektorati i Tregut ka dalë në terren për të zbatuar planin e jashtëzakonshëm. Bazuar në këtë plan, inspektorët do të monitorojnë tregun edhe jashtë orarit të punës, për të mbikëqyrur çmimet nëpër markete, me theks të veçantë produktet ushqimore e higjienike, bën të ditur komunikata.