Arbëri

Qeveria parasheh rritje ekonomike prej 5 për qind

Qeveria parasheh rritje ekonomike prej 5 për qind

Mbi 2 miliardë e 356 milionë euro është buxheti i shtetit që Qeveria ka planifikuar për vitin 2020. Rritja ekonomike për këtë vit parashihet të jetë në 2.4 në terma realë apo mbi 5 për qind në terma nominalë.

Mbështetur në projektbuxhetin që ka kaluar të martën në ekzekutiv dhe që është proceduar në Kuvend, të hyrat e përgjithshme buxhetore për vitin 2020 pritet të arrijnë vlerën prej 2 miliardë e 20 milionë eurosh apo 251 milionë euro më shumë sesa të hyrat e vitit të kaluar. Lartësia e shpenzimeve është paraparë të jetë 2 miliardë e 357 milionë euro, shkruan sot “Koha Ditore”.