Arbëri

OEAK bën thirrje që taksa të hiqet pa kushte

OEAK bën thirrje që taksa të hiqet pa kushte
 

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë përmes një komunikate për media ka shprehur shqetësimin e saj lidhur me diskursin e ditëve të fundit rreth tarifës që Republika e Kosovës i ka vendosur dy shteteve të Ballkanit Perëndimor.

Sipas njoftimit për media, OEAK thotë se barrierat tarifore që shtetet e këtij rajoni i vendosin njëra-tjetrës, pengojnë qarkullimin e lirë të mallrave dhe njerëzve, e rrjedhimisht ngadalësojnë avancimin e rrugëtimit të tyre euro-atlantik.