Arbëri

Bajrami dhe Kastrati merren vesh për pezullimin e reformave në dy fshatra të Kamenicës

Bajrami dhe Kastrati merren vesh për pezullimin e reformave në dy fshatra të Kamenicës
 

Ministrja e Arsimit, Hykmete Bajrami dhe kryetari i Kamenicës, Qëndron Kastrati kanë arritur marrëveshje që të pezullohet vendimi për reformat në dy fshatra të Kamenicës, Koretin dhe Topanicë. Ata kanë bërë të ditur se nga nesër fëmijët e këtyre fshatrave mund të kthehen në shkollat ku kanë qenë nga fillimi.

Këtë marrëveshje e kanë arritur për arsye se nga 13 janari i këtij viti një pjesë e fëmijëve të Koretinit dhe Topanicës nuk kanë vijuar mësimin duke kundërshtuar që të zhvendosen në një shkollë tjetër. Këtë e kanë bërë të ditur ministrja Bajrami dhe kryetari Kastrati në një konferencë të përbashkët për media. Ata i kanë ftuar prindërit dhe nxënësit që ta respektojnë këtë marrëveshje dhe të mos humbet më shumë mësim, raporton Koha Ditore.