Arbëri

Koronavirusi rrit çmimin e hudhrës në Shqipëri

 

Pasojat e para ekonomike të koronavirusit po ndihen dhe në Shqipëri. Përveç produkteve industriale, Shqipëria importon një sasi të konsiderueshme hudhre nga Kina, teksa me bllokimin e furnizimit çmimi ka pësuar rritje të konsiderueshme.

Përhapja e koronavirusit në Kinë do të japë edhe implikacionet e para ekonomike. Duket si shaka, por shenja e parë që vendi do të ketë hyrë të vuajë pasojat ekonomike të koronavirusit, do të duket në çmimin e hudhrës në Shqipëri. Prodhimi vendas nuk e mbulon dot të gjithë konsumin dhe si pasojë Shqipëria importon hudhra nga Kina.