Dhjetë aktakuza ndaj personave të vdekur janë ngritur në dy vjetët e fundit, kritikohen prokurorët

Arbnora Luta Arbnora Luta 16 February 2020 19:13

Dhjetë aktakuza ndaj personave të vdekur janë ngritur nga Prokuroria e Shtetit brenda dy viteve të fundit.

Një e tillë është hedhur poshtë nga Gjykata Themelore në Prishtinë, dega në Podujevë, në muajin janar.

Nga Instituti i Kosovës për Drejtësi thonë se kjo dukuri është vazhdimisht në rritje, raporton KTV.

Gëzim Shala nga ky institut, i cili monitoron punën e prokurorisë dhe gjyqësorit thotë se prokurorët nuk po tregojnë efikasitet në ngritjen e aktakuzave.

Sipas Shalës, këto raste flasin edhe për cilësinë e aktakuzave.

KTV-ja ka pyetur Prokurorinë e Shtetit lidhur me ngritjen e aktakuzave ndaj personave të vdekur, se si i arsyeton dhe në çfarë rrethanash po ngrihen këto aktakuza, por as pas më shumë se një jave nuk ka marrë përgjigjeje.

Ndërkohë, Instituti i Kosovës për Drejtësi, në nëntor të vitit të kaluar, kishte publikuar raportin “Prokurorët në Kosovë ngritin aktakuza ndaj të vdekurve”, në të cilin ishin paraqitur tetë raste nga monitorimi sistematik i sistemit të drejtësisë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme