Arbëri

​Shkollat profesionale në Kosovë, mundësi më e lehtë për punësim

​Shkollat profesionale në Kosovë, mundësi më e lehtë për punësim

Shkalla e papunësisë në Kosovë vazhdon të jetë në nivel të lartë, e krejt kjo për shkak se një numër i të rinjve pas përfundimit të studimeve mbetën të papunë.

Derisa gjetja e një vendi pune konsiderohet si mision i vështirë, ndryshe mendojnë profesorë dhe nxënës të cilët kanë vendosur të zgjedhin shkollat profesionale për studim. Sipas tyre, shkollat profesionale janë zgjidhje e duhur dhe punë të garantuar për të ardhmen.