Arbëri

Instituti GAP kërkon të vlerësohet projekti për ndërtimin e “Kosovës së Re”

Instituti GAP kërkon të vlerësohet projekti për ndërtimin e “Kosovës së Re”
 

Në rastin e Kosovës është e rëndësishme që Organet e ndihmës shtetërore të marrin për vlerësim projektin për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”, i cili sipas raportit “Kapacitetet dhe pavarësia e institucioneve për ndihmë shtetërore”, përbën ndihmë shtetërore të palejuar, siç thuhet, duke e dëmtuar buxhetin e Kosovës.

Gjetjet e këtij raporti janë publikuar sot në një tryezë diskutimi të Instituti GAP, i cili e ka realizuar raportin, Instituti i Prishtinës për Studime Politike, dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike. Në këtë raport janë dhënë edhe tri rekomandime.