Arbëri

Për herë të parë, Kosova do të ketë 6 gra në pozita të larta udhëheqëse

 

15 ministri me 2 zëvendëskryeministra dhe 33 zëvendësministra do të jetë përbërja e re e Qeverisë së udhëhequr nga Albin Kurti. Derisa Vetëvendosje për herë të parë merr pozita udhëheqëse, kandidatët e propozuar nga LDK-ja në të kaluarën janë sprovuar në poste të ndryshme ministrore.

Ish-ministri i Financave nga radhët e LDK-së dhe ish-shef i GP të LDK-së, Avdullah Hoti, pritet të jetë zëvendëskryeministri i parë i Kurtit, derisa Haki Abazi i Vetëvendosjes do të jetë zëvendëskryeministri i dytë i qeverisjes Kurti, raporton KTV.