Arbëri

Arkeologët thonë se zona e Badovcit duhet mbrojtur dhe hulumtuar

 

Këto sëpata prej guri janë gjetur kur po ndërtohej penda e liqenit të Badovcit.

Stoli mesjetare të shekujve X e XI pas Krishtit, të evidentuara në këtë vend, janë pjesë e një katalogu të botuar më 1988 nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Serbisë, Muzeut Popullor të Beogradit dhe Muzeut të Kosovës.