Këtë të diel në “Koha Ditore”, lexoni për liqenin e Badovcit dhe nismat për ruajtjen e tij

Mehmet Krasniqi Mehmet Krasniqi 18 January 2020 23:00

Reagimi i qytetarëve kundër ndërtimeve afër Liqenit të Badovcit, trajtohet gjerësisht në numrin special të së dielës në Koha Ditore.

Shkrimi kryesor me titull “Qytetarët mbrojnë Badovcin” tregon se si presioni publik i ka nxjerrë në pah prapaskenat institucionale për lejimin e këtij projekti.

Aty, gjithashtu mund të kuptoni se cilat janë shkeljet ligjore të Komunës dhe Ministrisë që i ka evidentuar grupi i qytetarëve kundërshtues.

Në intervistë, inxhinieri i ujërave Avdi Gjonbalaj, flet për ndikimin që do të kishte ndërtimi eventual i këtij projekti me shumë vila.

Për 400 binjakët që trajtohen në strehimoren e Najrobit mund të kuptoni informacione në reportazh.

Ndërsa, në dy nga faqet e botës mund të lexoni për historinë e gazetarit nga Tanzania, i cili përfundoi 137 herë në gjykatë.

Për numrin e lartë të studentëve të Universitetit të Prishtinës gjatë viteve të 70’ta, lexoni në fejton.

Rubrika kosovarçe sjell rrëfimin specialistin gjerman të ushtrisë amerikane, i cili iu bashkua vullnetarisht UÇK-së, ndërsa tani është pjesë e FSK-së.

Për pikturat që dëshmojnë Masakrën e Srebrenicës mund të kuptoni detaje në faqet e kulturës.

Kush është gruaja që riktheu vegun në shërbim të ruajtjes së traditës e mësoni në monument.

Kurse, te sporti veçohet artikulli për transferimet e bujshme në basketbollin kosovar.

Përveç këtyre, mund të lexoni edhe një numër shkrimesh të tjera interesante nga vendi e bota.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme