Arbëri

Juristët thonë se pronat e Manastirit të Deçanit nuk mund t’i kthehen Kosovës

 

Glauk Konjufcës, i cili së fundmi u zgjodh kryetar i Kuvendit, një nga kërkesat e para në pozitën e re, i ka shkuar nga Lidhja e Historianëve të Kosovës, dega në Deçan.

Siç kanë bërë edhe ndaj kryetarëve të kaluar të legjislativit, historianët e kësaj ane i kanë kërkuar atij të nxjerrë një ligj të veçantë i cili, sipas tyre, do t’i shpallte si të pavlefshme vendimet, ligjet dhe aktet e tjera, të periudhës ndërmjet viteve 1990-1999, atëherë kur Jugosllavinë e drejtonte Sllobodan Millosheviq, raporton KTV.