Arbëri

IKD-ja i quan të papranueshme ndërhyrjet e politikës në gjyqësor

 

Instituti i Kosovës për Drejtësi reagon fuqishëm ndaj ndërhyrjeve të politikanëve në vendimet gjyqësore, përmes komentimit të tyre.

Sipas tyre, një ndërhyrje e tillë në pavarësinë e gjyqësorit, po shpërfaqet sot, me rastin e shpalljes së aktgjykimit në rastin e njohur si Pronto. Këtë qasje të politikanëve, IKD e vlerëson të papranueshme dhe ndërhyrje të politikës në gjyqësor.