Arbëri

Miftaraj: Vendimi i gjyqtarëve që të mos publikohen emrat e të akuzuarve, favor për profilin e lartë

 

Drejtori ekzekutiv i Institutit të Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, ka thënë se praktika e filluar nga disa gjykatës që të obligohen mediat dhe monitoruesit e seancave gjyqësore që gjatë raportimit të përdorin inicialet për personat e akuzuar është favor për profilin e lartë që përballen me akuza.

Në Express Intervistën në KTV, Miftaraj ka thënë se praktika e nisur nuk është e bazuar në ligje e se Kushtetuta e Kosovës përcakton që seancat gjyqësore janë publike dhe mund të mbyllen vetëm në raste specifike.