Arbëri

Decentralizimi i homologimit në dorë të “Eurolabit”

Decentralizimi i homologimit në dorë të “Eurolabit”
 

Rrugë drejt liberalizimit të tregut të homologimit të automjeteve, e kishte quajtur ministri në largim i Infrastrukturës dhe Transportit, Pal Lekaj, autorizimin e 4 qendrave të kontrollit teknik për kryerjen e homologimit.

Por nuk ka treguar se shpërndarja nëpër qendra rajonale do të bëhet nën mbikëqyrjen e kompanisë “Eurolab”. Kjo kompani, që mban monopol në këtë treg për një dekadë, është autorizuar nga Lekaj të decentralizojë ofrimin e shërbimit të kontrollit të mjeteve nëpër qendra rajonale të Republikës së Kosovës.