Grevën e shpërfillën 14 shkolla në Kosovë Foto: Koha/Ilustrim

Grevën e shpërfillën 14 shkolla në Kosovë

13 December 2019 13:25

Sindikata e Arsimit nëpërmjet një komunikate për media ka njoftuar për ecurinë e grevës dyorëshe të mbajtur sot në nivel vendi.

Po ashtu SBASHK-u ka bërë publik emrat e 14 shkollave që nuk kanë respektuar vendimin për të ndërprerë procesin arsimor.

Kësaj thirrje për grevë të sindikalistëve të arsimit nuk i janë përgjigjur 14 shkolla në Kosovë.

"Nga raportet shihet se nga 1116 institucione arsimore, gjegjësisht nga 784 shkolla amë dhe 332 paralele të ndara në grevë ishin 1101, ndërsa pjesërisht apo plotësisht në grevë nuk kanë marrë pjesë vetëm 14 sosh dhe atë: Në Malishevë shkolla "Migjeni" Lubizhdë, shkolla "Petro Nini Laurasi" Llapçevë, në Kastriot (Obiliq) shkolla "Fazli Grajçevci" Hade, shkollat "Faik Konica", "Hasan Prishtina", Ismail Qemajli" dhe "Iliria" Prishtinë, shkolla "Sejdi Kryeziu" Rogoqicë dhe "Asllan Thaqi" Kariqevë të Kamenicës. Në Kaçanik shkolla "Emin Duraku", në Gjilan- "Nazim Hikmet" Dobërçan, në Deçan shkolla "Maxhun Çekaj" Irzniq, shkollat "Dëshmorët e Tivarit" në Peqan ,"Drita" në Gelanc të komunës së Suharekës, që në përqindje i bie 1.35%", thuhet në njoftimin e SBASHK-ut. 

Sipas SBASHK-ut “Në shumicën absolute, gjegjësisht në mbi 98% të institucioneve arsimore u mbajt greva dyorëshe Nga raportet shihet se nga 1116 institucione arsimore parauniversitare, gjegjësisht nga 784 shkolla amë dhe 332 paralele të ndara në grevë ishin 1101, ndërsa pjesërisht apo plotësisht në grevë nuk kanë marrë pjesë vetëm 15 sos”.

“Bazuar nga raportet që vijnë në selinë e SBASHK-ut nga kryetarët e nivelit komunal sindikal shihet se shumica absolute e institucioneve arsimore kanë respektuar vendimin e Këshillit Drejtues të SBASHK-ut për grevën paralajmëruese dyorëshe. Nga raportet shihet se nga 1116 institucione arsimore, gjegjësisht nga 784 shkolla amë dhe 332 paralele të ndara në grevë ishin 1101, ndërsa pjesërisht apo plotësisht në grevë nuk kanë marrë pjesë vetëm 15 sosh dhe atë:Nuk ishte në grevë edhe shkolla speciale në Mitrovicë, por përkrahë grevën. Për këtë institucion SBASHK-u ka mirëkuptim për arsye të natyrës së veçantë të punës atje. Këshilli Grevist qendror bashkë me Këshillat greviste komunale është në përcjellje të situatës dhe nëse merren informacione shtesë se edhe ndonjë institucion arsimor kudo në Kosovë nuk ka respektuar vendimin e Këshillit Drejtues do ta informojmë opinionin”, thuhet ndër të tjera në komunikatë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme