Arbëri

Vonesat në konstituimin e Kuvendit nuk mund ta vënë në lëvizje Gjykatën Kushtetuese

Foto: Alban Bujari / Koha
 

Mungesa e marrëveshjes për koalicionin mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike do ta përsëriste situatën e viteve 2014 dhe 2017, kur partia fituese kishte vonuar emrin e kandidatit për kryetar të Kuvendit.

Vonesat eventuale në konstituimin e Kuvendit nuk do të mund ta vinin në lëvizje as Gjykatën Kushtetuese, qoftë nga presidenti apo ndonjë organ tjetër. Sipas interpretimit të juristëve, kjo do ta çonte në pafundësi zgjedhjen e kryeparlamentarit, shkruan sot “Koha Ditore”.