Arbëri

truAktiv me performancën “1651 storie pa za” kritikon institucionet për moszbardhjen e fatit të të pagjeturve

truAktiv me performancën “1651 storie pa za” kritikon institucionet për moszbardhjen e fatit të të pagjeturve

Aktivistët e komunitetit truAktiv organizuan aksionin rrugor “1651 storie pa za” në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, përpara ndërtesës së Parlamentit dhe Qeverisë së Kosovës në shenjë pakënaqësie me neglizhencën institucionale për zbardhjen e fatit të 1651 personave, të cilët vazhdojnë të jenë të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë.

truAktiv thotë se duke e neglizhuar këtë çështje, institucionet e Kosovës vazhdojnë ta mohojnë të drejtën për të vënë drejtësinë në vend dhe të familjarëve të të pagjeturve për ta ditur të vërtetën rreth fatit të tyre.