Arbëri

Analistët thonë se mosarritja e koalicionit për shkak të pozitës së presidentit është e pakuptimtë

Analistët thonë se mosarritja e koalicionit për shkak të pozitës së presidentit është e pakuptimtë

Mosarritja e një koalicioni bashkëqeverisjes për shkak të mospajtimit rreth ndarjes së pozitës së presidentit të Kosovës, e cila nga pranvera e vitit 2021 do të mbetet bosh pas përfundimit të mandatit të presidentit aktual, nuk po arsyetohet nga njohësit e zhvillimeve në vend. Ata thonë se në asnjë rrethanë nuk do të ishte kjo arsye që vendi të mbetet pa institucione dy muaj pas zgjedhjeve.

Zyrtarët e LDK-së nuk e fshehin dëshirën se duan që ta sqarojnë edhe pozitën e presidentit të ardhshëm me marrëveshjen eventuale Kurti – Mustafa. Në anën tjetër mes shumë debatesh, Hekuran Murati, nga Vetëvendosje, ka thënë se kërkesa për pozitën e presidentit nuk është folur para zgjedhjeve nga LDK. Duke menduar se LDK do të dilte e para, para zgjedhjeve, thanë se posti i presidentit nuk duhet të jetë pjesë e diskutimeve për formimin e qeverisë, sepse kandidati do duhej të ishte konsensual. Pas zgjedhjeve, nga vendi i dytë, thonë se posti i presidentit “u takon”, dhe nuk bën ndryshe, ka shkruar Murati në Facebook.