Arbëri

Mijëra të prekur nga gripi sezonal, vaksinat vijnë në Kosovë me dy muaj vonesë

Rreth 11 mijë persona të prekur nga gripi sezonal vetëm brenda 2 muajve të fundit kanë kërkuar ndihmë mjekësore nëpër Qendrat e Mjekësisë Familjare në gjithë vendin.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur se prej tyre 9 mijë e 545 raste janë të dyshimta me grip, 1 mijë e 504 me infeksione respiratore akute dhe 9 të tjera me infeksion të rëndë respirator akut.