Arbëri

Marrëveshjen e dështon kundërpesha për presidentin

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Dallimet që i kanë për hisenë në pushtet kanë bërë që Lëvizja Vetëvendosje (LVV) dhe Lidhja Demokratike (LDK) të mos e finalizojnë të hënën marrëveshjen për koalicion qeverisës, ndonëse mbërritjen e saj e kishin paralajmëruar një ditë më parë. Burime të Kohës Ditore kanë thënë se pengesë është bërë kërkesa maksimaliste e LDK-së.

Sipas një burimi, vetë marrëveshja për koalicionin është vënë në pikëpyetje, pas insistimit të LDK-së për t’i takuar asaj posti i presidentit dhe që të mos japë si kundërpeshë për këtë, as edhe një ministri.