Arbëri

Pas tërmetit në Shqipëri, Maqedonia e Veriut kërkon monitorim sizmik të digave

Pas tërmetit në Shqipëri, Maqedonia e Veriut kërkon monitorim sizmik të digave
 

Oda ekonomike për energjetikë inicon të bëhet monitorim sizmik i të gjitha digave në shtet me qëllim që të ulet rreziku sizmik. Observatori sizmik pranë Fakultetit natyror matematikor në Shkup, të cilët bëjnë monitorim të tillë vetëm në digën Kozjak, thotë se kjo çështje duhet të rregullohet me ligj.

Oda ekonomike për energjetikë të Maqedonisë dhe të Observatori sizmik në kuadër të Konferencës së katërt ndërkombëtare për energjetikë, nënshkruan një memorandum për të nxitur aktivitete për monitorim sizmik të digave në territorin e shtetit, raportoi Alsat.