Arbëri

Në Maqedoni shënohet Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Në Maqedoni shënohet Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe
 

Sot në Maqedoni shqiptarët shënojnë 22 Nëntorin, Ditën e Alfabetit Shqip, i cili u unifikua 107 vjet më parë në Kongresin e Manastirit.

Kjo festë është paralajmëruar të jetë tradicionale dhe sa më shumë të marrë jehonë në mbarë trevat shqiptare.