Arbëri

Buxheti 1.5 milionësh konsiderohet i pamjaftueshëm për të gjithë të ftuarit e Speciales

Buxheti 1.5 milionësh konsiderohet i pamjaftueshëm për të gjithë të ftuarit e Speciales
 

Janë mbi 250 persona të cilët janë ftuar nga Gjykata Speciale deri më tani në cilësi të ndryshme për intervistim. Derisa këto ftesa janë shpeshtuar ditëve të fundit, thuhet se deri në fund të muajit do të rezultojë me ngritjen e aktakuzave të para. Ata që në të ardhmen do të përballen me aktakuza dhe procese gjyqësore, do të ndihmohen nga buxheti i shtetit, mirëpo po konsiderohet se ‘Specialja’, do të ketë kosto të madhe për Kosovën, dhe se fondi në vlerë prej 1,5 milion euro, i cili parasheh mbrojtjen e të akuzuarave, nuk do të mjaftojë.

Kryetari i OVL-UCK-së, Hysni Gucati thotë për KosovaPress, se në bazë të informatave që ka organizata, shumë shpejt do të ndodhin edhe arrestimet e para.