Arbëri

Jasharaj: Ministri shkeli premtimin për mësimdhënësit e sëmurë rëndë

Jasharaj: Ministri shkeli premtimin për mësimdhënësit e sëmurë rëndë

Drejtues të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) po e kritikojnë ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), Shyqiri Bytyqi, për mosrealizimin e premtimit për ta rregulluar ligjërisht pensionimin e parakohshëm të mësimdhënësve që vuajnë nga sëmundjet e rënda.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, ka thënë se ndihen të mashtruar pasi, sipas tij, ka dy vjet që po presin të rregullohet kjo çështje. Pensionimi i parakohshëm i këtyre mësimdhënësve, sipas tij, është i domosdoshëm, shkruan sot “Koha Ditore”.