Arbëri

Analistët i konsiderojnë joparimore negociatat e VV-së dhe LDK-së për pozitën e presidentit

Analistët i konsiderojnë joparimore negociatat e VV-së dhe LDK-së për pozitën e presidentit

Negocimin e postit të presidentit nga Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës që po pretendojnë të formojnë koalicionin e ardhshëm qeverisës, shoqëria civile po e konsideron si të gabuar dhe jo parimor. Teksa këto dy të parat thonë se ende nuk kanë folur për të parin e vendit, por pa e mohuar se do të merren vesh për këtë çështje, VV kërkon të dijë sa është baraspesha e kësaj pozite nga radhët e LDK-së.

Në lidhje më këtë, nënkryetari i VV-së, Besnik Bislimi për KosovaPress, thotë se mund të diskutohet për këtë çështje me LDK-në për të evituar mundësinë e ndonjë krize politike në vitin 2021.