Arbëri

Planifikohet zbatimi i Ligjit për paga pa sistematizimin e vendeve të punës

Planifikohet zbatimi i Ligjit për paga pa sistematizimin e vendeve të punës

Qeveria e Kosovës planifikon të vërë në zbatim Ligjin e ri për Paga pa u bërë sistematizimi i vendeve të punës. Ky proces nuk është realizuar, ndonëse Ekzekutivi kishte 9 muaj në dispozicion që të miratonte rregulloren për standardizimin e organizimit të brendshëm dhe sistematizimin e vendeve të punës, që do të derivonin nga ky ligj. Shkak për këtë, sipas Ministrisë së Administratës Publike,është situata e krijuar pas rënies së Qeverisë. Në këtë ministri shpresojnë që deri në dhjetor të formohet Qeveria e re dhe ajo të nënshkruajë 11 projekt-rregulloret që tashmë janë gati, shkruan sot Koha Ditore.

Në Ministrinë e Financave kanë thënë se Ligji për paga do të hyjë në fuqi nga 1 dhjetori dhe se të gjithë të punësuarit që realizojnë paga përmes buxhetit të Kosovës do t’i marrin ato mbi bazën e ligjit të ri, i cili është aprovuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës.