Arbëri

Shqiptarët tejkalojnë edhe sirianët, të parët për azil në Irlandë

 

Shqiptarët janë vënë në qendër të vëmendjes edhe në Irlandë. Kryeministri i vendit, Leo Vardkar, thotë se qytetarët shqiptarët dhe ato gjeorgjianë janë të parët sa i takon numrit të personave që kërkojnë azil.

Sipas mediave vendase, qytetarët e nacionalitetit shqiptar dhe atij gjeorgjian, konkurrojnë bindshëm edhe sirianët. Kryeministri irlandez ka pohuar se shumica e azilkërkuesve mbërrijnë në Irlandë përmes dokumenteve false.