Arbëri

Nga 1 dhjetori, paga e presidentit, kryeministrit e shumë të tjerëve do të ulen

Nga 1 dhjetori, paga e presidentit, kryeministrit e shumë të tjerëve do të ulen
Foto: Koha/Ilustrim

Ligji për pagat në sektorin publik do të rrisë buxhetin për paga me rreth 120 milionë euro. Ndërsa, dallimi mes pagave, pensioneve dhe ndihmave sociale është mjaft i lartë.

Ligji i pagave i cili nis së zbatuari nga 1 dhjetori i këtij viti pritet të rregullojë pagesën për punonjësit që marrin paga nga buxheti i shtetit, ku koeficienti më i lartë është 10 dhe më i ulëti është 1, ndërsa, vlera monetare e koeficientit për vitin e parë do të jetë 239 euro.