Arbëri

Llogaritja dimërore e kohës nis në mes të të shtunës e të dielës që vijnë

Llogaritja dimërore e kohës nis në mes të të shtunës e të dielës që vijnë

Llogaritja dimërore e kohës do të nisë natyrën në mes të shtunës e të dielës (26-27 tetor) që po vjen.

Kur ora të jetë 3 pas mesnate akrepat duhet të kthehen pas për një orë, pra në orën 2, dhe nga ky moment nis llogaritja dimërore e kohës, që do të vazhdojë deri më 31 mars të vitit të ardhshëm, kur fillon llogaritja verore e kohës.